Met een blended traject de samenwerking in de wijk bevorderen


  • miniblend
  • /
  • Portfolio
  • /
  • Met een blended traject de samenwerking in de wijk bevorderen

GWZ staat voor geïntegreerde wijkzorg: een team van wijkverpleegkundige, fysio- en ergotherapeut als kernteam met daaromheen de mantelzorgers en andere zorgverleners. In een gëintegreerd wijkzorgteam staat de cliënt centraal en met gezamenlijke zorgdoelen wordt met het wijkzorgteam meer bereikt dan individueel. De training is opgezet door twee professionals binnen Buurtzorg en is verder geprofessionaliseerd in een blended leertraject voor wijkzorgteams vanuit Amstelring, Buurtzorg en Zorgaccent.

Een blended leertraject

Het leertraject bestaat uit online achtergronden, gezamenlijke teamopdrachten en bijeenkomsten. Een passende mix van leeroplossingen met als doel om de samenwerking binnen deze wijkzorgteams te realiseren. Er is veel videomateriaal met good practice voorbeelden.

Deelnemende teams gaan samen met hun lokale oefen- of fysiotherapeut en ergotherapeut een opleidingstraject in, waarbij ze vijf online modules volgen en bij twee groepsbijeenkomsten samenkomen.

Wij hebben nog elke dag veel plezier, gemak en voldoening van het werk dat jullie voor ons hebben gedaan! De basis was de goede communicatie, wederzijdse interesse en respect en de klik die er was om samen iets goeds neer te zetten.

Janet Riezebos, Buurtzorg